2008.10.07. 14:02| Szerző: San Miguel José

Igaz késtem egy napot az aradi vértanúk tiszteletére, emlékére rendezett ünnepségről szóló beszámolóval, de ami késik nem múlik alapon most leírom.

Nos, a megemlékezést egybekötötték a Negyvennyolcasok Terén felállított Batthyány Lajos szobor avatásával. A szobor Benedek György alkotása és az első független, felelős magyar kormányt ábrázoló szoborcsoport első része. Mondjuk azt nem értem, hogy miért készül el a maradék két év alatt és azt sem, hogy miért évi négy új szobor kerül felavatásra. Így szegény Batthyány gróf nagyon egyedül fogja magát érezni.

Essék néhány szó az ünnepi műsorról is. A Szent István gimisek előadása alapjában véve jó volt. Az aláfestő zene is. Ami nem tetszet az az ünnepség előtti István a király rockopera erőltetése. Nem azt mondom, hogy nem jó maga mű, de az elcséplésig való játszása az gáz; véleményem szerint kimerítí a nemzetieskedés fogalmát. Guszti bátyánk (TGA) ünnepi avató beszéde az elején elég zagyva volt (a részletekbe nem mennék bele). A vértanúkról, az első független, felelős magyar kormányról és Batthyány grófról szóló rész pedig teljesen olyan volt -ahogy Immortalis kolléga találóan megfogalmazta-, mintha a töri könyvet olvasná fel.

Nagyjából ennyi amit leakartam írni a témáról. Meg talán még azt, hogy valózsínűleg az emlékmű jól fog mutani teljes elkészültében.

A rapper gyerekek csak simán eltévedtek:

A bejegyzés trackback címe:

https://sanmigueljose.blog.hu/api/trackback/id/tr56701123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacsluca 2008.10.08. 07:47:06

Arad a magyar Golgota.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.10.08. 10:11:54

Talán holnapra én is leírom a gondolataimat, s némi illusztrációval is szolgálok... :)

A kisvárosi afro-kalocsai közösség is ünnepelt, miért bántod őket...?
De legalább a rosszindulatú nénit is lefotóztad. :)

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2008.10.08. 13:09:19

Fűcske: Érdekes gondolat ez akár Recskre is vonatkozhatna.
Immortalis: Az afro-kalocsiak nem bírták sokáig, biztos fülükben bömbölő zene miatt azt hitték, hogy 2Pac szobrot avatnak... :-D.

kovacsluca 2008.10.08. 20:14:32

Valahogy ez a mondat villant be az agyamba hétfőn, mikor megnéztem a naptárt...
Recskről sokkal szörnyűbb gondolataim vannak, biztos azért, mert sokkal közelebbinek is érzem.... és nem csak a száz év különbség miatt...
süti beállítások módosítása