2011.01.29. 17:08| Szerző: San Miguel José

Furcsa felhívás kering a Facebookon. A helyi Fidelitas édességet gyűjt a nehéz körülmények között élő gyerekeknek. El nem vitatva tőlük a jó szándékot és a tenni akarást, azért fel kell tennünk néhány kérdést:

Noha nyilván való, hogy gyerekek örülnek az édességnek, nem lenne esetleg hasznosabb, -jóval hasznosabb- inkább megunt, kinőtt ruhákat, játékokat, könyveket gyűjteni nekik?

Ezt csak azért kérdem, mert a nehéz körülményeket nem igazán értem, hogyan tudná jobbá tenni  idézem: " az ünnepekről megmaradt, számotokra már "felesleges" " édesség és szaloncukor? Esetleg a benne lévő feniletilamin boldogság fokozó hatása elfeledteti velük egy időre a hideget, a lukas cipőt, a szakadt kabátot vagy a teljesen elnyűtt plüssmackót? Azt se feledjük, hogy az édesség pillanatnyi boldogság, míg egy plüss maci azért sokkal több tud lenni egy gyereknek, mint sima játék.

(Arra már gondolni sem merek, hogy netalán arról szól a dolog, adjuk oda csórikáméknak a lejárt szavatosságú édességet. Ez azért igazán cinikus hozzáállás lenne a részükről és nem hiszem, hogy ez lenne a háttérben, csak sajnos a nagy testvérük országos, helyi működése felveti bennem ezt a kérdést is.)

Tennék még így, a befejezés előtt egy javaslatot a fent említett ifjúsági politikai szervezetnek: Mi lenne, ha mondjuk a jövő hét végére szerveznének egy ruha, játék, könyv gyűjtő akciót, és szépen az összegyűlt dolgokból csinálnának ilyen ruha+játék+könyv+édesség kombinált csomagot és azt adnák a rászorulóknak. Azzal igazán segítenének.

Végezetül itt leszögezem, hogy ezen írás nem támadás a hely Fidelitas ellen, csak megpróbál rávilágítani az akciójuk átgondolatlanságára, abszurditására. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sanmigueljose.blog.hu/api/trackback/id/tr772623455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása