2008.02.10. 17:54| Szerző: zotovics

Az írás apropója a tavalyi év, (szerintem) legjobb lemezét „Year Zero” címmel elkészítő NIN. A Year Zero 2022-ben új időszámítás kezdetét jósolja az emberiségnek. Egy olyan kor lesz ahol, ha nem vagy gyors és jól informált és nem vágod az internetet, akkor egyrészt nem tudnak kihasználni, másrészt lemaradsz, mert az eredeti info csatlakozik egy másikhoz, az így kapott új file-nak semmi értelme nem lesz. Így odakerülhetsz ahova a mátrix berendezői szánnak téged: A SEMMIBE!

 

 

 

A Nine Inch Nails tulajdonképpen maga a címbeli filmben rövid időre feltűnő Trent Reznor. 1988- ban ő alakította a zenekart, létrehozva egyfajta indusztriálpop-rock stílust.video

 

 

 

Első 1989-es „Pretty Hate Machine” lemezük óta hol durvább, hol finomabb hangzásokat felhasználva, bőven kitágították a „ POP” zene határait. Például az 1992-es „Broken EP” telerakva torzított gitárral. A 1994-es „The Downward Spiral” nyítószáma a „Mr Self Destruct” gitár-szekvenszer őrjöngése utáni „Piggy” akár triphop-nak is mondható. Ezen a lemezen van a Billboard százas kislemezlista élén landolt „Closer” is.

 
 
 
Ilyen zenével és ilyen szöveggel az élre kerülni?
 
 
 

Legközelebb a 1997-ben kijött „Lost Highway” (magyarul: Útvesztőben) című David Lynch mozihoz szerkesztett filmzenét Reznor, saját neve alatt szereplő dalokból, valamint Angelo Badalamenti (Lynch szinte állandó zeneszerzője) , Marilyn Manson, David Bowie, Rammstein stb… zenékből. Valamint itt mutatta be a „Perfect Drug” című Nine Inch Nails dalt, ami óda az abszinthoz.  

Címkék: jövő zene reznor zero 2022  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sanmigueljose.blog.hu/api/trackback/id/tr59333814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása