2008.02.11. 23:42| Szerző: San Miguel José

Manapság, mikor a nyugati civilizáció egyre inkább értékvesztetté válik és eluralkodik a társadalomban a szabadosság, (ami nem egyenlő a szabadsággal), a hagyományok kezdenek elhalványulni. A multikultúralitás feláldozódott a fogyasztás oltárán, miközben legfőbb célja az kellene legyen, hogy megértsünk más kultúrköröket, civilizációkat. Mindezt lehetőleg az adott kultúra hagyományai, mélyebb gondolkodása szintjén. Ehelyett a multikulti épp az ellenkezője lett, mindent egymásra borítunk, ami jól eladható és szép lassan feloldódunk valami langyos, rózsaszínű vattacukorban. Viszont vannak olyan művészek, akik mindezt a borongós, a kultúra halálát vizionáló hangulatot rövid percek alatt feledtetni tudják velünk. Azok, akikben olyan mélyen gyökerezik a hagyományok iránti tisztelet és alázat, hogy akár más népekkel is képesek megismertetni, elfogadtatni hazájuk kultúráját, mindezt úgy, hogy szórakoztatnak is közben.

 

 

 

Ilyen művész Palya Bea. Mikor először hallottam egy nem kereskedelmi televízióadón őt és zenekarát, a Palya Bea Quintet-et egy késő esti műsorban, elhatároztam, kiderítem ki is ő. Ez sikerült is. Biográfiát és ilyesmiket nem célom írni, hiszen minden fontos dolog a hölgyről megtalálható hivatalos honlapján, és a képre kattintva. Annyit azért elengedhetetlennek tartok itt megjegyezni: Palya Bea a „Magyar Kultúra Követe 2008” címet kapta az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól.

 

 

 

Végezetül egy video ami kellemes borzongással tölti el az embert.

 

 

 
Címkék: kultúra hagyomány bea palya  |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sanmigueljose.blog.hu/api/trackback/id/tr86335746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása