2009.09.19. 12:24| Szerző: San Miguel José

Slota ismét megmutatta éleslátását magyar ügyben: Ez hülye. Honnan gondolja azt, hogy minden magyarnak Szlovákia eltörlése az álma.

Tagadhatatlan, hogy a trianoni béke diktátum, az ország feldarabolása, mély és gyógyíthatatlan törést okozott a magyar néplélekben és a nemzet önértékelésében. Akárhonnan nézzük, ez nemzetünk egyik legnagyobb sorstragédiája, ami máig kihatással van ország működésére, életére. Nagy valószínűséggel soha nem fogjuk ezt megbocsájtani, legyünk akármilyen oldali politikai beállítottságúak, de azt kitalálni, hogy a magyar nép fegyverrel akarja visszafoglalni az elcsatolt területeket, na az baromság. Persze vannnak azok a nemtúl észkombájn arcok akik ebben látják a megoldást, de ők egy igazán kis részét képezik a népnek, tehát nem kell komolyan venni őket.

 

De miért is jó a szlovák vezetőknek a nemzetiségi kártya kijátszása?

Azért, mert őket sem kerülte el a jelenlegi válság. Jelentős az ipari vissza esés ott is.  Még ha nem is olyan súlyos a helyzet mint nálunk. Az Euró bevezetése legalább a pénzpiaci árfolyamkockázatoktól meg védi őket.

Na szóval ilyenkor a nép ugye elégedetlen a sok utcára került és az egzisztenciáját féltő ember figyelmét a valós társadalmi, gazdasági s egyéb problémákról könnyű, sőt talán a legkönnyebb elterelni a nemzetiségi kártya kijátszásával. Minden népben van nacionalizmus, ez bizonyos esetekben jó dolog, főleg akkor, ha ez patriotizmusban nyilvánul meg, viszont abban az esetben, mint a jelenlegi is, csak arra szolgál a történet, hogy elvonják a figyelmet a mélyebb és fonosabb dolgokról. (Mondjuk a nacionalizmus szításával összébb lehet kovácsolni a népet.) Bár a nyelvtörvény, amit sikerült megalkotniuk, az tényleg túl lépett az európaiság határán.

Visszatérve Slota baromságaira: Csak nem gondolja, hogy a XXI. században egy Európai Uniós ország egy másik Európai Uniós országot katonai erővel okkupálni fog?

A bejegyzés trackback címe:

https://sanmigueljose.blog.hu/api/trackback/id/tr721392489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Slotákia 2009.09.19. 18:39:26

Bevezetőként egy idézet az Index egyik cikkéből: Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke pénteken ismét élesen bírálta a magyar politikusokat, és azzal vádolta meg őket, hogy fel akarják számolni Szlovákia szuverenitását. Na most erre mit lehet...

Trackback: Slotákia 2009.09.19. 18:39:15

Bevezetőként egy idézet az Index egyik cikkéből: Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke pénteken ismét élesen bírálta a magyar politikusokat, és azzal vádolta meg őket, hogy fel akarják számolni Szlovákia szuverenitását. Na most erre mit lehet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2009.09.19. 14:37:42

Reggel nekem is kiverte a biztosítékot Slota dumája.
Meglepődni nem tudtam, mert Slota úgy beszél a magyarokról, mint bizonyos magyarok a romákról. Ez ma a divat.

De ha már Slota ezt az egészet szóba hozta, igazán lerohanhatnánk Szlovákiát. Ha lenne mivel.

PS: paprika napok bazársorán sláger termék egy fekete póló ezzel a felirattal: Idősebb vagyok mint Szlovákia XD

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2009.09.21. 19:13:32

slota 1 pöcs.
lassan be is bizonyítja, a hazai pályán is.
süti beállítások módosítása